Пошуки Бога нас привели у Церкву. Та ми не одинокі в своїх пошуках. У всі часи люди шукали Бога чи якусь вищу духовну сутність. Дві тисячі років тому, молодий заможній юнак запитав Христа: “Що я повинен робити щоб спастись?”, “Як мені знайти Бога?”. В бурхливому сьогоднішньому сьогоденні головна причина негараздів полягає в марних пошуках Бога і Його любові. Прагнення знайти Бога присутнє у всіх людях. І вони не можуть бути спокійними поки цього не станеться. –Ісус закликав людей прийти до Нього і отримати спокій душі та сердечний мир.

 

Для того щоб краще зрозуміти нашу потребу в Бозі, нам необхідно усвідомити, що ми створені “по образу и подобию” Його, в кожного з нас вкладена жива душа, яка є Божою часткою, яка прагне до гармонії з своїм творцем. Душа якій Бог призначив вічність. Але якою вона буде залежить від нас. „Зачем Ти даровал мне душу неземную… Коли ми купуємо якусь дорогу річ, (наприклад магнітофон) то перш ніж почати користуватися ним, ми його вивчаємо, читаємо інструкції. І від того як добре ми зрозуміли і виконуєм інст. Залежить скільки нам він прослужить. Душа потребує дбайливого відношення бо є дорогою, навіть занадто дорогою річчю, щоб нею нехтувати. Ми довго працювали, і відкладаючи змогли придбати цей магнітофон, Є ще один епізод. Наші друзі виїзжають в штати, і дарують нам такий самий магнітофон, різниця що він не з магазину. Питання: чи зміниться наше відношення до магнітофону. Судячи по собі скажу – ТАК! Хоч щоб він мені дістався працював хтось інший, та я його отримав даремно – тому експлуатую його на всі 100. Ви зрозуміли до чого я веду? Наша душа була викуплена, за гріхи що ми робили – заплачено, і вона як нова сторінка в зошиті вручена нам. Ми не журились як відстраждати за те що понароблювали, за нас це зробив Христос.

Як ви думаєте – що є інструкцією по користуванню душею? БІБЛІЯ! Не знаєш як вчинити, повстав перед вибором, Читай. Бездна багатства и премудрости и ведения Божия! Раб якого викуплено і відпущено бажає служити Господові вже не тому що він йому належить, а щоб показати свою вдячність. Це пояснює пошуки бога душею людини.

Та ми часто занурені в свої проблеми і життєві справи не відчуваємо Його присутності, хоч Він поруч з нами. Часто радіючи грандіозним чудесам Його проявлення десь, ми не в змозі почути в собі це тихое веянье ветра.

В пошуках Бога нема потреби блукати у пітьмі, Він не переховується від нас, навпаки, Бог часто виступає ініціатором зустрічі, Стою у двери и стучу… Задовго до того як ми вирушили щоб знайти Господа, Він був готовий нас прийняти.

Якщо ми відчуваємо в собі якусь пустоту чи невпевненість – це Бог кличе нас, створена за подобою Господньою наша душа прагне відновити порушені гріхом стосунки, тому що Бог не хоче нашої смерті.

В Своїй великій любові Бог показав як знайти шлях до Нього Ів 3:16 «Бо так полюбив Бог…». Христос сказав: “Я есмь путь и истина и жизнь; никто не приходит к Отцу, как только через Меня. (От Иоанна 14:6)”. Коли сторож в’язниці запитав: ”Що мені робити щоб спастись?”, Павло відповів йому: ”Віруй в Господа Ісуса Христа і спасешся…”.

Бога можливо знайти тільки при умові, що ми бажаємо отримати Його більше всього в житі. Будь хто з нас є грішним – нет праведного ниодного, Бог Святий і Йому огидний всякий гріх. Правильне моральне життя ніколи нас не очистить само по собі якщо ми не залишимо гріх. «Ищите вы прежде Царства Божия и правды его» ось яку альтернативу дає нам Біблія.

Отже: Ис.55:6 Ищите Господа, когда можно найти Его; призывайте Его, когда Он близко.
 

Категорії: Статті

Напишіть відгук


Джерело