Cлава нашому Господу!

Господь каже у Своєму Слові, що Він повеліває сонцю сходити над добрими і злими, проливає дощ на праведних і неправедних. Милість Божа набагато більша, ніж людська, і ми дякуємо нашому Богові, що Його милість обновилась над душами нашими! Бачимо сонце, яке зійшло над землею, – воно зігріває душі, зігріває тіла, зігріває землю для того, щоб вона могла виростити плід. А ми дякуємо, що Ісус Христос, Сонце правди, – Він приходить в наше життя і зігріває наші душі, і ми дякуємо Йому, нехай Йому буде слава і хвала!

 

В Псалмах 5: 4 Давид каже: „ Господи! Рано услышь голос мой, – рано предстану и буду ожидать”. Щоб Господь благословив кожне серце, щоб оросив благодаттю Духа Святого, нехай кожний, хто прийшов сюди, буде в положенні очікування: „ Боже, Ти дав мені сьогодні нагоду бути на цьому місці не даремно, Ти дав мені її для чогось, щоб я був у положенні того, хто очікує. Боже, дай мені то благословення, яке збагачує і печалі не приносить.” А Бог його приготовив і хоче дати та й примножити все те, що ми отримуємо від Нього. Він хоче через Слово Своє звернутись до кожного, щоб в молитві ми відчули Бога ні десь там поза домом цим, а щоб ми Його відчули у внутрішності своїй, що Він є наш Бог, що Він вірний обітниці і є присутній на цьому місці. І ми дякуємо Йому за це, слава і хвала Йому! Нехай Бог працює і через пісні, щоби їх слова кожен відносив до себе особисто.

В Малахії 3:16-18 написано : „Но боящиеся Бога говорят друг другу: « внимает Господь и слышит это, и пред лицем Его пишется памятная книга о боящихся Господа и чтущих имя Его.” И они будут Моими, говорит Господь Саваоф, собственностью Моею в тот день, который Я соделаю и буду миловать их, как милует человек сына своего, служащего Ему. И тогда снова увидите различие между праведником и нечестивым, между служащим Богу и неслужащим Ему. ”

Слава нашому Богові, що звертаючись до нас через Слово Своє, Він каже нам, тим, хто має страх Господній, що Він є той самий Бог. Часто ми говоримо, що тепер інший час і в чомусь є і послаблення, але я хочу сказати, що Бог незмінний, Він такий, який був колись, Він є Бог – ревнитель, і є Бог – милуючий. Він той самий Господь. Часто люди зраджують, шукають собі якийсь компроміс, щоби виправдатись в якихось обставинах. Але, Бог є вірний Слову Своєму і Він є той самий Бог і Йому приємні ті душі, які виконують Його Слово. Він хоче мати спілкування із такими людьми, які мають страх Господній. Не страх – боятись Його, а боятись гріха, боятись, щоб не оступитись, щоб не посковзнутись і не впасти. Прийде час і буде видно різницю між тими, що служать Богу і не служать Йому. При гласі Архангела буде видна різниця. Ті, які будуть в числі тих, хто очікує Господа – Спасителя, вони будуть підняті. Буде різниця, тоді вона буде видна, буде явна, але вона тоді буде вже безповоротна. Вже нічого не можна буде поправити, не можна буде змінити своє положення, в той час то вже буде запізно. А так хотілось би, щоб вже сьогодні була видна та різниця, щоб нічого з цього світу до нас не прилипало, не полюблялось, щоби ми добре розуміли що нам можна і що нам неможна; щоби ми знали, що існуємо на світі не даремно, бо ми віримо в Бога, як ми співаємо у псалмі. Щоб ця різниця була записана Духом Святим у свідомості, в розумінні, в пізнанні, в мислях, відчуттях і серцях. Щоб та різниця була видна, щоби не зливатись з тим миром, і щоби сьогодні людство і кожен з нього бачив різницю між тими, хто служить Богу і тими, хто не служить Йому. Така різниця – вона буде увінчана спасінням і життям вічним. Тим, які сьогодні не зливаються із миром, в яких сьогодні є та різниця, Слово Боже каже (Мал.4:2): „ А для вас, благоговеющие пред именем Моим, взойдет Сонце правды и исцеление в лучах Его, и вы выйдете и взыграете, как тельцы упитанные”.

Для тих, в яких видно різницю, які цінять подвиг Голгофи, які не байдужі до Його подвигу, які сприймають Ісуса Христа, як особистого спасителя, – прийде день спасіння, день радості, день втіхи із Господом і „так завжди з Господом будемо”. В сьогоднішній час так важко розпізнати, розділити, поставити ту межу між миром і християнством, але ж праця Духа Святого на то направлена. Дух Святий, Він утворює ту церкву, яка буде підхоплена на небо, яка є невіста, що очікує брак з Агнцем, яка має „зодягнутися в чистий та світлий вісон, бо вісон – то праведність святих”.( Об.19:8 )

Сьогодні та праведність – вона Богом дана, вона є незаслужена для нас, вона по благодаті дарована нам. І ми за це дякуємо і славимо нашого Господа! Нехай Господь допоможе нам звернути увагу на ті одежі, які Бог дав, чи вони є чисті. Нехай Бог допоможе, щоби вони завжди були чисті, щоби не були заплямовані. А якщо десь і заплямовано, то сьогодні є ще та можливість, є та нагода освятитись, поправити своє положення, зрозуміти працю Слова Господнього і працю Духа Святого. Треба слідкувати, щоб наша одежа була завжди чистою, бо колись побачимо різницю, тоді остаточно вже буде видна різниця, тоді вже буде безповоротно, ми вже нічого не зможемо зробити, щоб поправити. А сьогодні ще є той день благоприємний, сьогодні є той день спасіння , і сьогодні ще двері відкриті і Бог закликає всіх, бо „так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне” (Ів. 3:16).

Бог пам’ятає про кожну людину. Часто нам здається зі сторони людської, що будь-які обставини, вони стиснули, підійшли близько, здається, що Бог забув про мене. Ні, Бог ще більше хоче підтримати. Але ж тими обставинами Бог хоче підказати, щоб ми зрозуміли щось, то є праця Божа . Бог хоче навчити нас мати співчуття, може щось особисто треба зрозуміти комусь, як Бог каже через пророка свого : „Если ты извлечешь из ничтожного драгоценное, то будешь как Мои уста» (Ієрем. 15: 19). Нехай нам Бог допоможе завжди здобувати те дорогоцінне, проходити ті уроки, ті обставини, міркувати: чому в мене у житті такі обставини? Може Бог мені хоче щось підказати, щоб ближче підійти, а може треба більше молитись, а може більше читати Слово Боже, щоби ті обставини змінились, щоби відчути Божу ласку і Божу милість, Боже наповнення. Хіба то може світ той дати? Ні, тільки Бог! Те, що ми бачимо нашими очима – воно минеться, тому всьому прийде кінець. А Бог закликає людство, творіння Своє, до вічного. Будемо направлятись до молитви і будемо дякувати Йому за ту радість спасіння, якою ми скористались сьогодні, що Він має „ключа Давидового, що Він відчиняє, – і ніхто не зачинить”(Об.3:7 ). Ми бажаємо, і того бажає Господь, щоби і наші близькі скористались тою нагодою; ті, яких ми приносимо перед Богом в молитвах наших. І ми зараз будемо молитись і про них. Амінь.

Категорії: Статті

Напишіть відгук


Джерело