Те, що ми звикли вважати повсякденним, людям здається шаленістю. Це не вкладалося в людську уяву раніше, не вкладається і зараз. Що спричиняє такий рішучій настрій?

 

 

“Ибо когда мир своею мудростью не познал Бога в премудрости Божией, то благоугодно было Богу юродством проповеди спасти верующих. Ибо и Иудеи требуют чудес, и Еллины ищут мудрости; а мы проповедуем Христа распятого, для Иудеев соблазн, а для Еллинов безумие, для самих же призванных, Иудеев и Еллинов, Христа, Божию силу и Божию премудрость; …” Юродство – безглуздя, недоречність – те, що нормальна людина ніколи не стала б робити.

Світ своєю мудрістю не пізнав Бога, пізнання людського розуму закінчилось, усвідомити дарунок спасіння не вистачає об’єму.

“Но вы от Святого и Праведного отреклись, и просили даровать вам человека убийцу, Впрочем я знаю, братия, что вы, как и начальники ваши, сделали это по неведению;”

По “неведенью”, тобто по необізнаності, ми не знали! «Пришел к своим, и свои Его не приняли”. Три роки грандіозні події порушували спокій Іудеї, тисячі людей були свідками, ще більше чуло по переказам, свідомо в натовпі кричали “кров Його на нас” і вони ще були не обізнані? НІ. Просто розуміння на людському рівні закінчилося… і почалося юродство проповіді.

Павло – “был в трудах, безмерно в ранах, более в темницах и многократно при смерти. От Иудеев пять раз дано мне было по сорока ударов без одного; три раза меня били палками, однажды камнями побивали, три раза я терпел кораблекрушение, ночь и день пробыл во глубине морской; много раз был в путешествиях, в опасностях на реках, в опасностях от разбойников, в опасностях от единоплеменников, в опасностях от язычников, в опасностях в городе, в опасностях в пустыне, в опасностях на море, в опасностях между лжебратиями, в труде и в изнурении, часто в бдении, в голоде и жажде, часто в посте, на стуже и в наготе. Кроме посторонних приключений, у меня ежедневно стечение людей, забота о всех церквах”. Це було раніше, а зараз краще не виїзжати далі ніж ловить твій мобільний телефон. “Пришел из Иудеи некто пророк, именем Агав, и, войдя к нам, взял пояс Павлов и, связав себе руки и ноги, сказал: так говорит Дух Святый: мужа, чей этот пояс, так свяжут в Иерусалиме Иудеи и предадут в руки язычников”. А Павло таки пішов. “Ви фанатики”. Вчинки які не піддаються нормальному поясненню. “Безумствуешь ты, Павел! большая ученость доводит тебя до сумасшествия”. Казав Фест коли Павло стояв перед ним.

В період атеїзму всі люди були навчені що Християнська віра – це одне цілковите безглуздя, це безглуздя породило в людях чутки “До штундів краще не ходи – затягнуть”.

Результати юродства проповіді – люди приходили і каялись. І коли вони намагалися пояснити своїм колишнім “товарищам”, що це не безглуздя, а спасіння в Христі Ісусі і дар життя вічного, то були висміяні.

Люди платять гроші, навчаються щоб потім поїхати в якусь дику країну місіонерами. Ми це вважаємо нормальним, бо так написано, а для світу це “безумие”. Юродство завдяки якому церква, Христова наречена поповнюється спасенними.

Та і ми тільки одним своїм праведним життям спонукаємо людей до служіння Господу.

Тому ефект від наших свідчень буде набагато більшим якщо це є в нашому житті.

Амінь.

Категорії: Статті

Напишіть відгук


Джерело